Ricard Casabayó

webesco_regaliticrebentatRicard Casabayó

Escultura

Barri: Poblenou

Espai: Isidro Cosmetic Shop

Descripció:

Escultor. Nascut a Barcelona el 1968, fills de treballadors vinculats al tèxtil del barri del Poblenou, fa les seves primeres passes en el món de l’art pintant a l’oli i amb gran afició per la fotografia fins que ingressa a La Llotja- Escola d’Arts aplicades i Oficis de Barcelona, on cursa estudis de tècniques del volum, especialitzant-se en la talla de pedra. Cursa tres monogràfics més, consecutius, a la mateixa escola. Fruit del seu avantpassat fabril, busca taller al seu mateix barri, i l’any 2001 agafa, amb tres persones més, una nau industrial a l’antiga fàbrica tèxtil La Escocesa, on pot portar a terme el seu somni de crear al seu mateix barri. Això el porta a una fase creativa molt industrial de la seva obra i a participar i formar part de diversos projectes que s’han anat desenvolupant dins la mateixa fàbrica de creació. Hi romandrà fins el 2007.

En el seu retorn a La Escocesa l’any 2009 comença a incorporar color a la seva obra escultòrica: treballs de policromia, lacats sobre fusta i ferro, d’acabats més sintètics, però també contrastats amb els materials nobles amb què treballa. Això tant sols és un vehicle que el seu mateix concepte ha hagut de trobar a l’hora d’expressar les seves dèries de transformacions sociològiques i urbanes. I també, a vegades, de conceptes més il·lusionants i narratius.

Reflexions arquitectòniques: Enigmàtica és una torre que s’enlaira i que enlluernada pel sol, enlluerna també i s’enlluerna ella mateixa, amb els fonaments més antics i sobris que l’envolten.

Regalítics: Il·lusionant, esperançador, misteriós, d’amor, d’alegria, de passió, i de totes les emocions que pot generar i ens genera l’incògnita de no saber, i de la fragilitat que envolta aquesta mateixa il·lusió que ens abraça igual que la corda d’un paquet de regal.

Dades digitals:

web: http://www.laescocesa.org/es/artistas/ricard-casabayo-carbonell

facebook: https://www.facebook.com/rikart.casabayo/

instagram: @ricardcasabayo